Hur kan vi organisera vardagen för att frigöra tid? Vissa saker måste ju göras - mat måste vi ju alla ha till exempel.

…Och vi är tillbaka!

Tillbaka – med ett tidssparande tips

Härmed är vi tillbaka från pausen, och bloggen kommer att hålla igång ett par veckor till. Sedan är det dags att avsluta det här projektet.

Men innan dess kommer här ett tidssparande tips. Kanske kommer du ihåg att vi tidigare tagit upp frågan om hur en kan organisera vardagen för att frigöra tid för feminism och aktivism. Ett sådant tips var ju att bilda matlag eller arrangera gemensamma storkök för att äta tillsammans. En sådan strategi innebär dels att en sparar tiden att själv inte laga middag varje dag, men också att middagen blir en möjlighet för feminism i samtal och diskussioner.

Hur kan vi organisera vardagen för att frigöra tid? Vissa saker måste ju göras - mat måste vi ju alla ha till exempel.

Hur kan vi organisera vardagen för att frigöra tid? Vissa saker måste ju göras – mat måste vi ju alla ha till exempel.

På samma tema är att gå samman en grupp, komma överens om vilken mat en gillar och laga enskilda storkok – för att sedan byta matlådor med varandra. På det sättet lagar en själv en rätt i stor skala, men får flera rätter i utbyte (hur många beror ju på hur många en är i matlaget) – alltså samma tidsinsats som eget storkok men med mer variation.

För att ingen ska bli förvirrad och tro att den plötsligt hamnat på en matblogg vill vi påminna om att den vunna tiden givetvis ska ägnas åt feminism – i den form en själv vill!

Fler rätter och mer variation för samma tidsinsats - låter det lockande?

Fler rätter och mer variation för samma tidsinsats – låter det lockande?

På onsdag är vi tillbaka med ytterligare ett inlägg, men denna gång med en summering av det politikersamtal som vi arrangerade i slutet av maj, där de politiker som medverkat i projektet deltog.

/Malin

Kommentera

Your email will not be published. Name and Email fields are required.